sedih !

assalammualaikum.
hari nie aku da bad newss.. 
so so so bad.. :(
hari nie dia block aku kat fb..
hurmmmnn..
aku sayang kao sangat2..
tapi,,
semua da berlaku..
aku mampu diam dan mengalirkan air mata ja..
knapa benda nie smua mesti berlaku..
aku betul2 da give upp..
aku harap satu hari nanty,
kita dapat jadi mcm dulu lgy..
or lebih dari itu..
aku berharap sangat2.. :'(

Rindu !

assalammulaikum bagi yg islam,
selmat sejahtera bagi bagi yg non islam.

hari nie aku rasa rindu sangat dengan someone c capital A.
semenjak dari dia check fb aku hari 2,
hubungan aku dengan dia menjadi semakin renggang. 
aku jadi sedih sangat :'(
walaupun aku tak pernah couple dengan dia,
tapi perasaan sayang aku sma dia 2 sangat kuat.
aku memang betul2 jatuh hati dengan dia.
tapi apa blh buat,
benda dah jadi.
mungkin di takdirkan aku dengan dia mmg tak boleh bersama.
hurrmmnn:'(

kalau lah dia boleh baca hati aku kan senang.
tak payah aku nak explain macam2.
kao pun tak salah anggap dengan aku.
hurmmmnn.
tapi apa blh buat, sudah takdir mungkin.

lgy pn, aku nie mungkin tak sesuai dengan dia.
dia baik.
aku nie apa lah jgx.
byk kisah silam aku da buat.
aku nie cuma pendosa tanpa noktah.
kalau berubah pn, org pn ssh nak percaya kn?
itu lah lumrah dia..
hurmmmnn..

tpi walaupun dia da taknak dengan aku,
aku tetap takkan pernah berubah hati untuk kao.
aku akan selalu sayang kao.
you always in my heart.
aku harap satu nanty,
aku dengan dia dapat bersama seperti dulu or lebih. aminnn..




maafkan aku jika aku bersalah.

assalammualaikum.
sebelum aku mulakan tajuk entry aku kali nie,
aku nak cerita pasal seseorang.
first,
aku kenal bdk nie dari fb. tapi sebenarnya dia nie aku kenal dari form 1.
masa tu kami sama kelas. tapi aku tak brapa knal sngat dgn dia.
cuma kenal besa2 ja. 
besa lah cuma kwn kelas ja pn.
tak lebih tak kurang.

then,
pada tarikh september 13, 2012,
aku mula chat dengan dia nie.
yang aku masi ingat, tyme tu aku kerja Mcd.
dlu, tyme sblum, slpas dan tyme aku rhat kerja, aku selalu check kalau dia on9 tak,
tapi tyme tu, mmg niat aku cuma ingin berkawan ja dengan dia.

pada tahun 2013, tyme bulan brapa pn aku da tak ingat.
yg aku ingat, tyme tu cuti skula 2 minggu.
start sna kami selalu chat.
aku selalu tunggu dia on9.
dalam 2 minggu tu jgx byk kami bchat.
mcm2 kami chat.
psal pelajaran, stress, trlalu byk lh..
lpz tu, bila akhir2 nak habis cuti tu.
kami masing2 rasa mcm nak berpisah.
besa lah, skula kn.
tak dapat nak chat selalu.

lpz tu, start sda skula. 
kami pn jarang bchat.
kdng2 ja bchat
tpi kalau kami bchat pn,
tengah2 malam..

tapi masa nie lah aku mula suka dia,
dia pn ada suka aku.
tapi dia tak brapa suka aku sebab aku nie seorang perokok dan lain2.
nak di ingat kn balik, aku nie dulu banyak buat dosa.
tapi lama kelamaan,
aku jadi suka sangat dengan dia.
perasaan sayang aku terhadap dia pn timbul.

then,
da 1 hari tu, aku bagitau dia yang aku suka dengan dia.
dan aku bawa dia couple dengan aku.
tapi dia tolakk.
dia cakap dia berjanji taknak dengan aku kalau aku tak berhenti merokok.

then, 
start lah bulan puasa.
tyme nie dia selalu on9 tengah2 malam.
kadang2 aku selalu tunggu dia.
sbb aku da mula sayang kn dia.
mcm aku ckp tdy.
aku msi ingt lagy,
dia selalu sruh aku kurang2 kn merokok.
dan dia sruh aku berjanji dengan dia aku mesti puasa full. 
dah nak akhir2 bulan puasa 2,
aku balik kampung, dia pun sma.
dia balik brunei.
dia nak melawat kubur arwah bapa dia.
aku pn da rsa sedih lh jgx.
sbb cnfrm tak dapat bchat lagy.
tpi dia lagy sedih,
sbb dia rindu sngt dgn bapa dia.

then,
raya sda, aku rsa sunyi ja.
tda dapat bchat dgn dia.
aku rndu sangat2 dengan dia tyme nie.
bila aku balik labuan,
aku da bchat dgn dia,
dia ada cerita pasal tentang raya dia d brunei.
psal sepupu dia kena rasuk.
sepupu paling dia sayang lagy..
kesian dia. tak dapt beraya dengan sepupu dia yg dia sangat sayang.
kesiiann dia.

ok skunk bebalik dengan tajuk aku.
 aku kn selalu bchat dengan dia.
dia selalu tanya aku.
aku selalu bchat dengan spa?
aku ckap lah aku selalu bchat dgn classmate aku.
aku just ckp chat dgn kwn.
aku nie bnyk kwn. 
kwn skula rendah, kbnykkan kwn lamalh.
bru2 nie,
aku ada bchat dengan berapa org prempuan yg aku tak kenal.
dlm 2-3 org gtu.
tpi niat aku cuma ingin brkwn.
yg lain cuma cuma makcik aku yg sebaya dengan aku dan kwn lama aku.
itu je pn.

tiba2 1 hari tu, fb aku kena hack.
aku pikir spa rpa2nya dia.
tapi malang nya,
dia da salah faham dengan aku.
dia pikir aku nie seorang yg suka chat dgn prempuan.
aku da cuba terangkan kt dia.
tapi dia mcm tak percaya ja.
daripada hdup aku merana,
bagus aku hidup sendiri.
tapi apa2 pn, dia tetap aku sayang. :'(
jika aku da buat salah selama kita kenal,
aku mntk maaf sangat2.


aku akan selalu merindui dirimu AMAL. :'(








bye2 julai. see you next year.

berlalu lah suda julai kini ogos kembali.
apa2 pun, assalammualaikum dan salam sejahtera ya semua.
sebelum terlambat, selamat berpuasa dan tak lama lagi nak raya. :)

 banyak yang berlaku tyme bulan julai nie.
antaranya;
first, 
bulan ramadhan tiba, mula2 aku excited sngt2.
trsngt sngt excited lh.
tapi bila cikgu2 aku da bgi tajuk assingment setiap subjek.
naaa.. start sana suda aku macam naik gila.
sejarah, agama islam, sains, english dan elektrik.
english dan elektrik bukan kena buat assingment ja, 
tpi kena present lagi apa yang kami buat.
yang english 2 ok lagi.
tapi yang elektrik, da 3 assingment.
biar pun kerja kumpulan.
aku kena buat yang terbaik.
apa tidak nya, 
sampai 2 minggu aku tak cukup tidur gara2 benda nie smua.
tpi, bnda nie smua jgx utk msa dpan aku.
so, kena sabar dan redha dengan segalanya.

kedua,
tyme aku pegi rumah sir aku,
nak buat study group dengan kawan.
dia cakap kt aku da suprise.
pikirkan nak bagi hadiah ke kat aku.
rupa rupanya,
result semester 3 da keluar.
mula2, excited gila aku.
sebab betul2 aku tak sabar nak tengok result aku.
sekali aku tengok, tak tercapai hajat aku.
dapat 1A je, yg lain B.
pointer aku lagy, tak dapat 3.50 .
sungguh menyedihkan.
tak pe, semester 4 aku blh cuba lagy.
insyaallah. :)

ketiga,
raya dah nak dekat.
mesti da yang beli baju raya kan.
aku pun beli lah jgx dengan family.
tapi aku mampu beli 1 seluar jeans, 1 baju kemeja and 1 tshirt.
nak beli banyak2, rsa mcm menyusahkan mak bapak aku ja.
umur da 17tahun,
tapi guna duit mak bapak.
nampak sngat macam budak2 aku nie.
cepat2 lh aku habis belajar.
takde jgx aku rsa aku menyusahkan mak bapak aku lagi.
tapi apa2 pun, study dulu rajin2.

keempat,
aku da new hobby. :)
nak tau?
buat origami.
buat burung lah, kotak lah, dan macam2 lah.
aku minat benda nie sebab aku rasa hasil kita buat nampak comel.
macam budak2 lah plak aku nie. hahahaha
lagi pun, daripada aku buang masa begitu ja.
bagus aku buat origami untuk tunggu masa sungkai.
tak jgx aku rasa lapar sangat.
tapi apa2 pun,
aku nak buat banyak2 origami.. hahaha
terutama, origami love. :)

kelima,
tak lama lagi  nak raya.
tinggal berapa hari ja lagi.
tak tau nak raya kat labuan atau kat tawau.
bapa aku nak sangat raya kat tawau.
tapi aku tak nak.
sebab aku da plan dengan kawan2 aku nak konvoi raya nie kat labuan.
last2, minit bapa nak raya kat tawau.
hancur plan aku.
suda lah boring raya kat sana.
tak macam dulu. semua ok.
sekarang, bermusuh ja.
tapi kalau aku tak raya kat tawau,
kesian plak adik aku nie.
suda lah lama dia tak jumpa family kandung dia.
aishh..
raya tawau ja lh nie alamat nya.

keenam,
da 1 budak nie.
blh di katakan aku minat lh jgx.
tapi jarang on9 fb.
kalau on9 pun sekejap ja.
tpi asal aku chat dengan dia,
mesti dia cakap dia sakit demam lah apa lah.
nak jgx aku ketuk kepala budak nie.(ska aty ja nak ketuk kepala anak dara orang).
macam tak pandai jaga kesihatan ja.
umur da 17 thun da pun.
tapi apa pun, aku da lah cikit jatuh shhhinnnnnttaa dengan dia..
hahahaha
tapi, malas nak berharap sangat. 
nanti yang diharap dapat sakit ja.

ketujuh,
aku pun da tak tau lagy apa aku buat.
aku rasa aku nak sambung mesin rumput pagi2 nie.
puasa lagy nie.
dugaan betul.
k, lh.
bye assalammualaikum.

:'(

aku sedih betul2..
aku tak tau kenapa..
aku merasa sesuatu akan berlaku..
tapi aku tak tau pa..
kenapa lah dia macam menjauhkan diri dya?
sebab penyakit kao ka??
pleaseeee lah bagi tau ..
aku berharap kao baca entry nie..
aku merayu sangat2,,
talaong lh bagitau aku kenapa kao sekarang ??
pleaassseeee.. :'(

hilang sesuatu yang amat bernilai.

aku tak tau knap kao cuba menjauh kan diri kau dengan aku??
aku da buat salah ka sma kao ke??
atau pn sebab aku suka kao, kao cuba jauh kan diri kau dengan aku?
aku tau lh aku jarang contact kao, jarang mention kao d twitter or facebook..
tapi aku selalu doakan kao..
stiap kali aku solat aku doakan kao supaya cepat sembuh..
tapi knap kao cuba menjauh diri kao dengan aku ??
kao tau aku sedih.. aku sedih sangat2..
please lh miera kao ckp kt aku knap kao jauh kn diri kau dengan aku .. please lh miera..

Bye2 Mei.. Hye Jun :)

Pejam celik, pejam celik, bulan Jun suda rupanya..
tak sedar aku.. huhu..
pa2 pun, bye bye bulan Mei..
see you next year.. Insyaallah :D

Bulan Jun nie menunjukkan Semester 3 suda tamat..
Dan bermula lah suda Semester 4.. huh!!
Semester 4 nie banyak P&P kami untuk budak2 2 teknologi elektrik lah..
budak2 khursus lain tak tau lah..
hurmmnn nie na jadual kami untuk semester 4..

boleh tahan jgx kn jdual kmi ??
tapi apa boleh buat..
demi masa depan jgx..
yang senang, aku jgx nanty.. insyallah..
tapi apa2 pun, usaha mesti tetap di teruskan demi masa depan..
k, lh.. aku mao choww dulu.. 
tataa.. :D


Terkadang, kita tidak dapat 
apa yang kita impikan.
Lalu, kita menyalahkan takdir 
kerana terlalu kecewa.
sedangkan, kita tidak sedar,
apa yang kita perolehi adalah 
lebih baik dari yang kita 
harapkan. :')

kena curi :)

assalammualaikum semua..
hari nie aku rasa happy sangat..
sebab hari nie rasa macam da orang curi hati aku nie oleh seseorang.. hehe
nak tau spa ??
nama dia N_ _ _ _ A_ _ _ F_ _ _ _ _ _ B_ _ _ _ A_ _ _ _..
teka lah.. hehehe..
lepas nie, aku da pengganti baru lah..
tapi, tak tau lagi lah kalau dia suka kn aku..
kalau dia suka kn aku kan bestt.. hehe
tapi, dia suka lelaki romantik..
aku nie sudah lah bukan yang jenis yang romantik..
ala, confirm dia tak suka aku kalau macam nie.. hurmnn..
tambah2 lagi, dia suka dengan lelaki yang pandai agama..
memang tak lah aku..
aku nie bab2 agama nie lemah sikit..
tapi tak pe lah..
kawan pn jadi lah..
yang penting, aku dapat cuba bahagiakan dia kn.. 
insyaallah..
lagi pun, kalau da jodoh takkan kemana jgx kan??
tapi, harap2 da lah jodoh sama dia.. hehehe..
amiiiinnnn..
hurmm.. k, lh .. gua nak chow dulu.. ngantuk da nie..
bsok nak chat dengan dia lagi.. hehe
take care sapa yang bca nie ya.. 
memang kamu cumel lah baca blog nie..
bye2..


*kepada tuan punya nama tu, kalau terbaca blog aku nie..
kalau kao tak suka aku pn aku takk kesahh punn.. 
yang penting, hubunggan kita sebagai sahabat tak terputus k.. :)

Insyaallah kekal dan mudah2an meningkat..

                                    

assalammualaikum dan selamat sejahtera..
nampak tak result final exam semester 2 tu ??
da spoil sikit kan?
yang bm tu..
C+ ja..
tapi, aku bersyukur juga lah dengan keputasan aku tu..
sebab aku da try sedaya upaya aku..
tapi apa2 pun kan, result nie yang paling aku happy..
nak tau kenapa?
ok. pertama, aku teda meniru.
kedua, aku tak de mintak jawapan dari kawan(mana tak nya, dduk dpan sekali..haha)
ketiga, aku da buat persediaan walaupn last2 minit..hehe

dulu masa final exam semester 1, punya teruk result aku.
sampai 3 subjek aku gagal.
math,bi & sejarah aku gagal.
mana tak nya, sebelum exam, belajar pn sambil lewa ja.
pa lagi time exam, jawab pun main2.
sekali kluar result, ambikk kaooo !!
3 subjek gagal..
memang padan muka aku sendiri lah..haha
tapi yang penting da tunjukkan peningkatan aku pada sem2 nie..
lepas cuti nie lagi, tunggu resul final exam semester 3 lagi.
harap keputusan aku lebih baik dari result final exam semester 2.
dapat juga aku target pointer 3.5.
harap2lah..
ammiiiinnn..

hurmmm.. nie jelah kot entry aku malam nie..
nanti lagi aku update. byee2. :)

Bidadari tetap dihatiku selamanya

Assalammualaikum & salam sejahtera..
hari ini start suda kami budak2 kolej vokasional cuti sem3..
1 bln lagi nie cuti.. tak tau nak buat pa tyme cuti nie..
makan tidur makan tidur jalah alamatnya nie.. haha..
yang penting besok, aku pegi sipitang..
3hari 2mlm ja disana..
kira ok lah 2 kan?? dapat jgx aku release tension.. hehe..
belajar ja.. mau jugak jalan2 kn.. hope sem3 nie aku lulus.. aminn..

aku updated blog hari nie bukan nak cerita pasal kami cuti..
aku nak cerita pasal seseorang..
seseorang begitu bermakna dalam hidup aku..
nama dia Nurul Hafizah Binti Yhasser..
dia seorang yang simple but nice..
tutup aurat.. cantik.. yang penting dia nie perempuan yang memang terbaik lah dalam hidup aku lah..
memang bahagia lah hidup aku dengan dia nie dulu.. 
tapi sekarang, semua nya tinggal kenangan..
sebab kami da berpisah.. 
perpisahan nie berlaku antara aku dan dia,,
mungkin sebab aku.. aku banyak buat salah.. terlalu banyak..
salah satu nya, aku tak jaga dia dengan betul..
tapi apa boleh buat lah.. semua benda 2 berlaku..
orang tua2 cakap nasi da jadi bubur..
apa2 pun, biar pun aku da berpisah hampir setahun..
aku tetap tak boleh lupakan dia..
walaupun dia da jadi milik orang lain..
yang penting, orang yang aku sayang hidup bahagia walaupun hidup aku menderita kerana tak boleh melupakan dia..

hurmnnnn.. kadang2 aku nak jugak cuba rapat2 dengan dia balik..
tapi dia da jadi milik orang lain.. malas lah aku nak kacau awek orang..
nanti orang cakap lain pulak nanti..
biar jalah, yang penting sekarang aku fokus dengan pelajaran aku dulu..
lagi 2 tahun lebih lagi aku nak habis belajar..
lepas keja baru lah aku pikir pasal perempuan nie..
tapi bukan perempuan lain lah.. tetap fiza di hatiku..
itu pun kalau dia belum jadi milik orang lain lah.. kalau dia milik orang lain,,
relakan jalah.. menangis air mata darah sekali pun.. tetap dia milik orang lain kan..
tapi, hampir hari2 jugak aku nangis pasal dia nie.. tapi apa boleh buat lah..
sabar jalah.. lagi pun, jodoh di tangan allah..
da jodoh ada lah 2.. harap2 ada lah.. amin..

adeeyyhh, basah suda keyboard aku..
k, lah.. aku tak nak ceta lagi.. bye.. assalammualaikum

Mungkin suda tiba masa ny..

assalammualaikum semua.. 
tanpa di sedari umur aq pun suda 17tahun..
macam2 suda yang berlaku.. 
dan macam2 suda aku buat..
terlalu banyak suda aku buat dosa..
hurmmmmnn..
nak cerr cikitt lh,
tdy petang dalam jam 4 aku ambk ustaz di terminal feri..
lepas tu, aku pun stay lh di rumah dya..
kami pun macam besa lh.. 
cerita2,, ketawa2,, macam2 lh kmi buat..
masa jam 5.30,
ustaz aku suruh aku ambk wudhuk..
dya nk ajk aku solat asar berjemaah..
aku ekut ja lh..
lepas kami solat tu, aku termenung kejap..
aku rasa tenang ja hati aku.. 
lagi pun, lama da aku tak solat..
seterusnya, masuk maghrib sampai lah kami selesai solat maghrib..
aku termenung lagi..
aku rasa sejuk ja..
hati aku pun aku rasa tenang ja.. 
walaupun aku masih dalam masalah..
tapi tenang ja hati aku..
lepas selesai solat maghrib,,
ustaz bawa aku makan kat luar..
aku ikut ja lah..
masa dalam perjalanan,, kami tersempak dengan parents aku..
ustaz aku tanya parents kao mao p mana 2..
aku cakap entah ja..
ustaz aku pelik, aku cakap entah ja..
lepas tu aku cerita lah apa masalah aku..
lepas tu,, ustaz nasihat kn aku..
jika aku nak hidup bahagia dan aman..
kao solat lh.. solat tu tiang agama..
kao nak nakal pun nakal lah..
tapi solat jangan tinggal..
ustaz pun macam kamu jgx dulu..
tapi ustaz solat jgx..
jika kita tak solat,, hidup kita akan porak peranda..
so, kao solat lah..
lagi pun umur kao da 17tahun.. 
lepas tu, aku cakap aku malu nanty kena cakap alim dengan kawan2..
ustaz tanya aku balik..
dengan kawan kao nak malu.. dengan Allah kao tak malu pula..
aku pun diam ja pa yang dya cakap..
hurrmmmnn..
harap2 lah lepas nie aku dapat berubah..
tapi pe2 pun,, thank you ustaz.. aku akan cuba berubah..
:')