Mungkin suda tiba masa ny..

assalammualaikum semua.. 
tanpa di sedari umur aq pun suda 17tahun..
macam2 suda yang berlaku.. 
dan macam2 suda aku buat..
terlalu banyak suda aku buat dosa..
hurmmmmnn..
nak cerr cikitt lh,
tdy petang dalam jam 4 aku ambk ustaz di terminal feri..
lepas tu, aku pun stay lh di rumah dya..
kami pun macam besa lh.. 
cerita2,, ketawa2,, macam2 lh kmi buat..
masa jam 5.30,
ustaz aku suruh aku ambk wudhuk..
dya nk ajk aku solat asar berjemaah..
aku ekut ja lh..
lepas kami solat tu, aku termenung kejap..
aku rasa tenang ja hati aku.. 
lagi pun, lama da aku tak solat..
seterusnya, masuk maghrib sampai lah kami selesai solat maghrib..
aku termenung lagi..
aku rasa sejuk ja..
hati aku pun aku rasa tenang ja.. 
walaupun aku masih dalam masalah..
tapi tenang ja hati aku..
lepas selesai solat maghrib,,
ustaz bawa aku makan kat luar..
aku ikut ja lah..
masa dalam perjalanan,, kami tersempak dengan parents aku..
ustaz aku tanya parents kao mao p mana 2..
aku cakap entah ja..
ustaz aku pelik, aku cakap entah ja..
lepas tu aku cerita lah apa masalah aku..
lepas tu,, ustaz nasihat kn aku..
jika aku nak hidup bahagia dan aman..
kao solat lh.. solat tu tiang agama..
kao nak nakal pun nakal lah..
tapi solat jangan tinggal..
ustaz pun macam kamu jgx dulu..
tapi ustaz solat jgx..
jika kita tak solat,, hidup kita akan porak peranda..
so, kao solat lah..
lagi pun umur kao da 17tahun.. 
lepas tu, aku cakap aku malu nanty kena cakap alim dengan kawan2..
ustaz tanya aku balik..
dengan kawan kao nak malu.. dengan Allah kao tak malu pula..
aku pun diam ja pa yang dya cakap..
hurrmmmnn..
harap2 lah lepas nie aku dapat berubah..
tapi pe2 pun,, thank you ustaz.. aku akan cuba berubah..
:')