sedih !

assalammualaikum.
hari nie aku da bad newss.. 
so so so bad.. :(
hari nie dia block aku kat fb..
hurmmmnn..
aku sayang kao sangat2..
tapi,,
semua da berlaku..
aku mampu diam dan mengalirkan air mata ja..
knapa benda nie smua mesti berlaku..
aku betul2 da give upp..
aku harap satu hari nanty,
kita dapat jadi mcm dulu lgy..
or lebih dari itu..
aku berharap sangat2.. :'(

Rindu !

assalammulaikum bagi yg islam,
selmat sejahtera bagi bagi yg non islam.

hari nie aku rasa rindu sangat dengan someone c capital A.
semenjak dari dia check fb aku hari 2,
hubungan aku dengan dia menjadi semakin renggang. 
aku jadi sedih sangat :'(
walaupun aku tak pernah couple dengan dia,
tapi perasaan sayang aku sma dia 2 sangat kuat.
aku memang betul2 jatuh hati dengan dia.
tapi apa blh buat,
benda dah jadi.
mungkin di takdirkan aku dengan dia mmg tak boleh bersama.
hurrmmnn:'(

kalau lah dia boleh baca hati aku kan senang.
tak payah aku nak explain macam2.
kao pun tak salah anggap dengan aku.
hurmmmnn.
tapi apa blh buat, sudah takdir mungkin.

lgy pn, aku nie mungkin tak sesuai dengan dia.
dia baik.
aku nie apa lah jgx.
byk kisah silam aku da buat.
aku nie cuma pendosa tanpa noktah.
kalau berubah pn, org pn ssh nak percaya kn?
itu lah lumrah dia..
hurmmmnn..

tpi walaupun dia da taknak dengan aku,
aku tetap takkan pernah berubah hati untuk kao.
aku akan selalu sayang kao.
you always in my heart.
aku harap satu nanty,
aku dengan dia dapat bersama seperti dulu or lebih. aminnn..




maafkan aku jika aku bersalah.

assalammualaikum.
sebelum aku mulakan tajuk entry aku kali nie,
aku nak cerita pasal seseorang.
first,
aku kenal bdk nie dari fb. tapi sebenarnya dia nie aku kenal dari form 1.
masa tu kami sama kelas. tapi aku tak brapa knal sngat dgn dia.
cuma kenal besa2 ja. 
besa lah cuma kwn kelas ja pn.
tak lebih tak kurang.

then,
pada tarikh september 13, 2012,
aku mula chat dengan dia nie.
yang aku masi ingat, tyme tu aku kerja Mcd.
dlu, tyme sblum, slpas dan tyme aku rhat kerja, aku selalu check kalau dia on9 tak,
tapi tyme tu, mmg niat aku cuma ingin berkawan ja dengan dia.

pada tahun 2013, tyme bulan brapa pn aku da tak ingat.
yg aku ingat, tyme tu cuti skula 2 minggu.
start sna kami selalu chat.
aku selalu tunggu dia on9.
dalam 2 minggu tu jgx byk kami bchat.
mcm2 kami chat.
psal pelajaran, stress, trlalu byk lh..
lpz tu, bila akhir2 nak habis cuti tu.
kami masing2 rasa mcm nak berpisah.
besa lah, skula kn.
tak dapat nak chat selalu.

lpz tu, start sda skula. 
kami pn jarang bchat.
kdng2 ja bchat
tpi kalau kami bchat pn,
tengah2 malam..

tapi masa nie lah aku mula suka dia,
dia pn ada suka aku.
tapi dia tak brapa suka aku sebab aku nie seorang perokok dan lain2.
nak di ingat kn balik, aku nie dulu banyak buat dosa.
tapi lama kelamaan,
aku jadi suka sangat dengan dia.
perasaan sayang aku terhadap dia pn timbul.

then,
da 1 hari tu, aku bagitau dia yang aku suka dengan dia.
dan aku bawa dia couple dengan aku.
tapi dia tolakk.
dia cakap dia berjanji taknak dengan aku kalau aku tak berhenti merokok.

then, 
start lah bulan puasa.
tyme nie dia selalu on9 tengah2 malam.
kadang2 aku selalu tunggu dia.
sbb aku da mula sayang kn dia.
mcm aku ckp tdy.
aku msi ingt lagy,
dia selalu sruh aku kurang2 kn merokok.
dan dia sruh aku berjanji dengan dia aku mesti puasa full. 
dah nak akhir2 bulan puasa 2,
aku balik kampung, dia pun sma.
dia balik brunei.
dia nak melawat kubur arwah bapa dia.
aku pn da rsa sedih lh jgx.
sbb cnfrm tak dapat bchat lagy.
tpi dia lagy sedih,
sbb dia rindu sngt dgn bapa dia.

then,
raya sda, aku rsa sunyi ja.
tda dapat bchat dgn dia.
aku rndu sangat2 dengan dia tyme nie.
bila aku balik labuan,
aku da bchat dgn dia,
dia ada cerita pasal tentang raya dia d brunei.
psal sepupu dia kena rasuk.
sepupu paling dia sayang lagy..
kesian dia. tak dapt beraya dengan sepupu dia yg dia sangat sayang.
kesiiann dia.

ok skunk bebalik dengan tajuk aku.
 aku kn selalu bchat dengan dia.
dia selalu tanya aku.
aku selalu bchat dengan spa?
aku ckap lah aku selalu bchat dgn classmate aku.
aku just ckp chat dgn kwn.
aku nie bnyk kwn. 
kwn skula rendah, kbnykkan kwn lamalh.
bru2 nie,
aku ada bchat dengan berapa org prempuan yg aku tak kenal.
dlm 2-3 org gtu.
tpi niat aku cuma ingin brkwn.
yg lain cuma cuma makcik aku yg sebaya dengan aku dan kwn lama aku.
itu je pn.

tiba2 1 hari tu, fb aku kena hack.
aku pikir spa rpa2nya dia.
tapi malang nya,
dia da salah faham dengan aku.
dia pikir aku nie seorang yg suka chat dgn prempuan.
aku da cuba terangkan kt dia.
tapi dia mcm tak percaya ja.
daripada hdup aku merana,
bagus aku hidup sendiri.
tapi apa2 pn, dia tetap aku sayang. :'(
jika aku da buat salah selama kita kenal,
aku mntk maaf sangat2.


aku akan selalu merindui dirimu AMAL. :'(








bye2 julai. see you next year.

berlalu lah suda julai kini ogos kembali.
apa2 pun, assalammualaikum dan salam sejahtera ya semua.
sebelum terlambat, selamat berpuasa dan tak lama lagi nak raya. :)

 banyak yang berlaku tyme bulan julai nie.
antaranya;
first, 
bulan ramadhan tiba, mula2 aku excited sngt2.
trsngt sngt excited lh.
tapi bila cikgu2 aku da bgi tajuk assingment setiap subjek.
naaa.. start sana suda aku macam naik gila.
sejarah, agama islam, sains, english dan elektrik.
english dan elektrik bukan kena buat assingment ja, 
tpi kena present lagi apa yang kami buat.
yang english 2 ok lagi.
tapi yang elektrik, da 3 assingment.
biar pun kerja kumpulan.
aku kena buat yang terbaik.
apa tidak nya, 
sampai 2 minggu aku tak cukup tidur gara2 benda nie smua.
tpi, bnda nie smua jgx utk msa dpan aku.
so, kena sabar dan redha dengan segalanya.

kedua,
tyme aku pegi rumah sir aku,
nak buat study group dengan kawan.
dia cakap kt aku da suprise.
pikirkan nak bagi hadiah ke kat aku.
rupa rupanya,
result semester 3 da keluar.
mula2, excited gila aku.
sebab betul2 aku tak sabar nak tengok result aku.
sekali aku tengok, tak tercapai hajat aku.
dapat 1A je, yg lain B.
pointer aku lagy, tak dapat 3.50 .
sungguh menyedihkan.
tak pe, semester 4 aku blh cuba lagy.
insyaallah. :)

ketiga,
raya dah nak dekat.
mesti da yang beli baju raya kan.
aku pun beli lah jgx dengan family.
tapi aku mampu beli 1 seluar jeans, 1 baju kemeja and 1 tshirt.
nak beli banyak2, rsa mcm menyusahkan mak bapak aku ja.
umur da 17tahun,
tapi guna duit mak bapak.
nampak sngat macam budak2 aku nie.
cepat2 lh aku habis belajar.
takde jgx aku rsa aku menyusahkan mak bapak aku lagi.
tapi apa2 pun, study dulu rajin2.

keempat,
aku da new hobby. :)
nak tau?
buat origami.
buat burung lah, kotak lah, dan macam2 lah.
aku minat benda nie sebab aku rasa hasil kita buat nampak comel.
macam budak2 lah plak aku nie. hahahaha
lagi pun, daripada aku buang masa begitu ja.
bagus aku buat origami untuk tunggu masa sungkai.
tak jgx aku rasa lapar sangat.
tapi apa2 pun,
aku nak buat banyak2 origami.. hahaha
terutama, origami love. :)

kelima,
tak lama lagi  nak raya.
tinggal berapa hari ja lagi.
tak tau nak raya kat labuan atau kat tawau.
bapa aku nak sangat raya kat tawau.
tapi aku tak nak.
sebab aku da plan dengan kawan2 aku nak konvoi raya nie kat labuan.
last2, minit bapa nak raya kat tawau.
hancur plan aku.
suda lah boring raya kat sana.
tak macam dulu. semua ok.
sekarang, bermusuh ja.
tapi kalau aku tak raya kat tawau,
kesian plak adik aku nie.
suda lah lama dia tak jumpa family kandung dia.
aishh..
raya tawau ja lh nie alamat nya.

keenam,
da 1 budak nie.
blh di katakan aku minat lh jgx.
tapi jarang on9 fb.
kalau on9 pun sekejap ja.
tpi asal aku chat dengan dia,
mesti dia cakap dia sakit demam lah apa lah.
nak jgx aku ketuk kepala budak nie.(ska aty ja nak ketuk kepala anak dara orang).
macam tak pandai jaga kesihatan ja.
umur da 17 thun da pun.
tapi apa pun, aku da lah cikit jatuh shhhinnnnnttaa dengan dia..
hahahaha
tapi, malas nak berharap sangat. 
nanti yang diharap dapat sakit ja.

ketujuh,
aku pun da tak tau lagy apa aku buat.
aku rasa aku nak sambung mesin rumput pagi2 nie.
puasa lagy nie.
dugaan betul.
k, lh.
bye assalammualaikum.